Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دانشگاه آزاد میانه گفت: کاشت گل محمدی در اراضی واحد دانشگاه در راستای تامین درآمد‌های غیر شهریه‌ای و نقدکردن امکانات معطل دانشگاه صورت گرفته است.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علی سلیمی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی میانه با بیان اینکه کشاورزی همواره یکی از پایه‌های مهم اقتصاد و تولید به ویژه اقتصاد مقاومتی است گفت: دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه از اسفند سال گذشته، ۳۰۰۰ متر مربع از زمین‌های تحقیقاتی خود را به کاشت ۴ هزار اصله نهال گل محمدی اختصاص داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


علی سلیمی بیان کرد: در نخستین سال کشت، ۲۰۰ کیلوگرم از این محصول مهم برداشت شد که بر اساس برنامه ریزی انجام شده، سال آینده مقدار بیشتری از زمین‌های این دانشگاه به کاشت طلای معطر تبدیل خواهد شد.

رئیس دانشگاه آزاد میانه تاکید کرد: این امر بر اساس بخشنامه سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی و مصوبه هیات امنای دانشگاه در راستای تامین درآمد‌های غیر شهریه‌ای و نقدکردن امکانات معطل دانشگاه صورت گرفته است.

سلیمی افزود: واحد‌های دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور موکلف هستند در اراضی خود به نام طرح شفا یا اراضی مازاد که دارای آب برای کشت گلخانه‌ای و تولید محصولات کشاورزی مود نیاز اقدام کرده و مسئولان نیز نسبت به تهیه طرح علمی با مشورت نخبگان این رشته و مشارکت استادان، فارغ التحصیلان دانشگاه و بخش خصوصی از متخصصان اهتمام ورزند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی میانه مطرح کرد: گل محمدی «طلای معطر» است و  کشت این محصول برای نخستین بار در جهان، کشور ایران انجام داده است: هر کیلو اسانس مرغوب گل محمدی حدود ۴۰ میلیون تومان ارزش دارد و یکی از گرانترین گل‌های دنیاست. واحد‌های دانشگاهی و مراکز آموزشی می‌توانند با ورود به این عرصه به درآمدزایی غیرشهریه کمک قابل توجهی بکنند.

وی کاهش وابستگی واحد‌های دانشگاهی به شهریه دانشجویان از محل ایجاد شرکت‌های اقتصادی دانش بنیان، انجام فعالیت‌های پژوهشی، راه اندازی کشت‌های گلخانه‌ای را یکی از اقدامات جدی دوره مدیریت فرهاد رهبر رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد.

سلیمی خاطر نشان کرد: کشت گل محمدی با توجه به اقلیم کشور و وضعیت کم آبی ایران، می‌تواند با آب کم و در شرایط اقلیمی نیمه خشک رشد کند و به ثمر برسد.

رئیس دانشگاه آزاد میانه اظهار داشت: گل محمدی، سه سال بعد از کشت به تولید اقتصادی می‌رسد و بعد از سال سوم، می‌توان روی درآمد این محصول حساب باز کرد. حمایت از گل محمدی، یکی از اولویت‌های وزارت جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی است.

وی با تاکید بر اینکه واحد‌های دانشگاهی می‌توانند برای اقدام به این امر از وام‌ها و تسهیلات کم بهره نیز استفاده کنند تصریح کرد: عرقیات، گلاب گیری، صنایع تبدیلی، فراورده‌های دارویی و بهداشتی و حتی تفاله گل محمدی نیز دارای ارزش اقتصادی است.

سلیمی در مورد آمادگی واحد میانه برای انتقال تجریبات و تعامل با سایر واحد‌ها برای کشت گل محمدی یادآور شد: نهال‌های گل محمدی واحد میانه بسیار مرغوب بوده و از کیفیت‌های بالایی برخوردار است، می‌توانیم این نهال مرغوب را از طریق تکثیر غیرجنسی و از روش ازدیاد قلمه یا از محل کشت بافت را در اختیار واحد‌های متقاضی قرار دهیم، علاوه بر آن از زمان کاشت نهال تا برداشت محصول مشاوره‌های لازم را به واحد‌ها داشته باشیم.

رئیس دانشگاه آزاد میانه اضافه کرد: زمان باز شدن گل‌ها اوائل اردیبهشت تا اوائل تیر است و در هر منطقه مدت زمان بازشدن گل‌ها ۲۰ تا ۳۰ روز طول می‌کشد. دوام گل حداکثر یک روز بوده و بعد از آن رنگ صورتی خوش رنگ گلبرگ‌ها به سفید می‌گراید و با اندک نسیمی گلبرگ‌ها پرپر شده و می‌ریزند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دانشگاه آزاد میانه کشت گلخانه رئیس دانشگاه آزاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۲۷۸۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری نخستین جشنواره فرهنگی، ورزشی بومی -محلی در دانشگاه آزاد بجنورد

جواد عبدی معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا اظهار کرد: نخستین جشنواره فرهنگی، ورزشی بومی محلی به همت دانشگاه آزاد اسلامی بجنورد، اداره‌کل میراث فرهنگی استان خراسان‌شمالی، شهرداری بجنورد و هیئت ورزش‌های بومی محلی و روستایی بجنورد در محوطه باز دانشگاه آزاد بجنورد برگزار شد.

وی بیان کرد: اسفند سال گذشته برای برگزاری این جشنواره جلسات متعدی با ارگان‌هایی همچون شهرداری، اداره‌کل میراث فرهنگی و هیئت ورزش‌های بومی محلی و روستایی استان برگزار شد تا بتوانیم با برنامه‌ریزی‌های لازم این جشنواره را در روز معلم در دانشگاه برگزار کنیم.

معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد تصریح کرد: طناب‌کشی، دوزپا، دارت، لی لی و هفت سنگ از جمله رشته‌های ورزشی بودند که دانشجویان و دانش‌آموزان زیادی بالغ بر دو هزار نفر برحسب علاقه‌مندی خود در این رشته‌ها شرکت کردند که پس از داوری مسابقات توسط مسئولان حوزه تربیت‌بدنی دانشگاه به نفرات برتر نیز جوایزی اهدا شد.

عبدی با اشاره به برنامه‌های متعدد این جشنواره افزود: این جشنواره با استقبال بسیار خوب دانشجویان و دانش آموزان همراه بود و کانون‌های فعال دانشگاه نیز از جمله کانون دست آرا حضور پررنگی در این جشنواره داشتند.

وی ضمن بیان فعالیت‌های کانون دست آرا گفت: به همت دانشجویان فعال در کانون دست آرا دانشگاه آزاد بجنورد، در بازارچه فروش، دست ساز‌های دانشجویی نیز به عرض نمایش گذاشته شد که با استقبال بسیار خوب بازدیدکنندگان همراه بود.

معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد بیان کرد: از دیگر اقدامات انجام شده در این جشنواره برپایی سیاه چادر‌های عشایری بود که با پخت غذا‌های محلی، فروش محصولات لبنی محلی همراه بود.

عبدی با بیان اینکه این جشنواره برای نخستین بار به صورت دانشگاهی در سطح استان برگزار شده، افزود: جشنواره‌های اینچنینی به صورت جداگانه در استان‌ها توسط ارگان‌های متولی مختلفی برگزار می‌شود، اما این جشنواره با توجه به ماهیت فرهنگی و ورزشی که داشت برای نخستین بار در سطح استان و در سطح کشور در واحد دانشگاهی بجنورد برگزار شد.

وی ضمن قدردانی از حوزه تربیت‌بدنی واحد بجنورد و بخش فرهنگی و کانون‌های دانشجویی دانشگاه بیان کرد: باتوجه به پیگیری‌های لازم به دنبال این فرصت هستیم که چنین جشنواره‌هایی که موجب ایجاد شور و نشاط در بین افراد می‌شود را توسعه و گسترش دهیم تا بتوانیم علاوه بر ایجاد فضایی شاد و مفرح در راستای آشنایی و نزدیکی بیشتر جامعه دانشگاهی با فرهنگی بومی محلی گامی برداشته باشیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نتایج سومین المپیاد تخصصی برق دانشگاه آزاد اشکذر اعلام شد
  • سرپرست حوزه معاونت توسعه و مدیریت منابع دانشگاه آزاد رشت معرفی شد
  • برپایی میز خدمت دانشگاه آزاد اسلامی رودسر و املش در نماز جمعه 
  • ظرفیت علمی و پژوهشی استادان سیستان و بلوچستان باید بالفعل شود
  • افتتاح نمایشگاه صدرا در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوئین زهرا
  • درآمدهای غیرشهریه‌ای در دانشگاه آزاد حرف نخست را می‌زند
  • برگزاری نخستین جشنواره فرهنگی، ورزشی بومی -محلی در دانشگاه آزاد بجنورد
  • رویداد بزرگ صدرا در دانشگاه آزاد بویین‌زهرا آغاز به کار کرد
  • راه‌اندازی یک واحد صنعتی در دانشگاه آزاد شاهرود/ ۵۰ دانشجو در فاز نخست شاغل می‌شوند
  • راه‌اندازی یک واحد صنعتی در دانشگاه آزاد شاهرود/ اشتغال ۵۰ دانشجو در فاز نخست